FaceBlog Türkiye Nedir

4 Ekim 2009 Pazar Gönderen Yazmak Keyiftir
FaceBlog Türkiye, bir grup blog yazarının ortak fikir harmanıyla vücuda getirilmiş, insan sevgisi ve insan hakları üstünlüğüne temellenen bir düşünce ve eylem platformu girişiminin adıdır. Yazılı Yüz ve yazı anlamlarını barındırabilmesi için Face Blog yada kısaca FBlog adı seçilmiştir. Bu hareketle blog yazar ve okurlarını sanallıktan kurtararak gerçek hayatta yaşayan bireyler olduklarını kanıtlamak, platform üye ve yazarlarınında yazdıklarıyla gerçek kişiliklerini bağdaştırmış, metinlerinin altına yaşam tarzları ve hayatı kavrayışlarıyla imza atacak bireyler olduklarını göstermek istedik.
Düşünen ve üreten insanlar olarak deriz ki, teknoloji insani değerleri öldürmemeli, tam aksi insanın yüceltimesi için kullanılmalıdır. Fakat günümüzd
e teknoloji paylaşmak istediklerimizi birbirimize daha hızlı ulaştırmak yerine insana ait olmayan, onun üzerinde hiç de şık durmayan maskeler arkasında acınası yaşamlara bereketli alanlar sunmak için kullanılmaktadır. Bizce, sanallık bireyleri derin yalnızlıklara, yalana ve aldatmacaya sürüklemektedir. Sanal dünyada yazan ve çizen insanların arasından koparak bir gerçeğiz sevgi dolu, insan haklarına saygılı bireyleriz ve bunu adlarımız, kişiliklerimizle teyit ederiz diye parmak kaldırıyor ve bağırıyoruz.
Bu platformda yazan ve yazı gönderen tüm yazarlar birbirlerine gerçek kimliklerini gö
stermeyi taahhüt etmiş ve yerine getirmiş bireylerdir. Ve bu kriterleri yerine getirebilecek , yaşamına uygulayabilecek, yazan, ifade eden tüm insanları aramızda görmek istiyoruz.
Yolumuz insanlık yolu, pusulamız insan sevgisi, varacağımız nokta insan kalbi, ve
uzaklarda hepimiz ufuk çizgisinde insan olabilmeyi görüyoruz..
Bu yüzden birlikte çalışmayı, paylaşmayı istiyoruz bu insanca ülkü için.
Kısaca bu platform insan olma bilinciyle bu dünyaya gelmiş olanların birbirini bul
ma çabasının ortak adıdır...



Etiketler: ,

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Hayırlı olsun:)
    İnsani duygulara önem veren, görsellikten çok duyguları ifade eden, insan olduğumuzu ve bu duyguların unutulmaması gerektiğini hatırlatan yazılarınızı zevkle takip edeceğim.
    Sevgiler...

  2. Sevgili Aysema kardeşim blogundan haber yaptığı için görüp bakayım ve hayırlı olsun demek için geldim. Birlikte hareket edenlere oldum olası hep imrenmişimdir. Hoş ve zevkli bir uğraşı veren kardeşlerimi kutluyorum eseriniz müthiş, ötesi düşünülemez dahi bloguma ekledim ve keyifle okuduklarımdasınız. Hayırlı olsun
    Başarılarınız daim olsun
    Sağlıcakla kalın
    Sevgi ve saygılarımla

  3. Sevgili Ali Abi ve diğer blog yazarlarının ellerine sağlık. Ortak bir paylaşım fikri bu kadar güzel ellerin birleşmesi ile daha anlam bulmuş.. Umarım amacınıza da erişirsiniz.
    Sevgi ve saygılarımla,

  4. Aşk ve Zehir; aşkın içinde zehir mi var :P Merhaba;
    Diğer arkadaşlarım adına da olsun bu iletim. Ortak paylaşım fikri birbirini hiç tanımayan kişilerin bir amaç için aynı yerde olma isteği aslında geç kalınmış bir oluşumdur. İlgi ve yorumunuza teşekkürler.
    Kendi fikrim; neden amacıNıza da amacıMıza değil; lütfen bizimle birlikte hissedin kendinizi.. Birlikten doğacağından emin olduğum o gücü hepimizin birlikte hissetmesidir benim kişisel amacım.. Tekrar teşekkürler :)

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.