100. YAZI; HAK EDENLER İÇİN..

25 Haziran 2010 Cuma Gönderen Gülen Tezer
Yan binanın oturduğu bahçe duvarında, dirseğini dayadığı bacaklarını üst üste atmış kulağına yapıştırdığı telefonla konuşuyordu babam beni iki sıra domatesi, bir sırası acı diğer sırası acısız ektiği sivri biberlerinin durumunu kuş bakışı göstermek için balkona çağırdığında.. Üzerindeki Superman rengi penyesiyle dikkat çekmeyecek gibi değildi hani.
Babamın her akşam özenle sulayarak bir an önce çıkmasını mahallece beklediğimiz zerzevatı uzağı görmeyen gözlerimle süzdükten sonra bahçe duvarındaki adamı işaret ederek
-Baba şu adam Ali abi değil mi?
Babamın yanıtı net; -Hayır.
Haklı, eğer o Ali abim olsa neden orada otursun? Eğer O Ali abim olsa bizim kanepemiz var, sandalyemiz var; Ali abimin duvarda işi ne?
Bahçeyle olan uzak temasımız bitince içeri girdik. Aradan çok az bir zaman geçmişti ki tam da babamla sokak kapısının yanından geçerken kapı çaldı. Sanki kapının çalmasını kapının arkasında bekliyormuşum gibi anında müdahaleyle saniyesinde kapıyı açtım.
A! Büyük sürpriz! Superman rengi penyesiyle Ali abimin bizzat ta kendisi duruyor karşımda :)
Onu her gördüğümdekinden farksız bir sevinçle sarılıp öpüyorum Ali abimi.
Şaşkınlığım geçince Onu az önce duvarda otururken gördüğümü söylüyorum.
-Evet, bendim. Bir telefon konuşması yapmam gerekiyordu, elimde telefonla girmek istemedim eve.
Benim zarif abim, benim asil abim.
Bir Telekom macerası yaşamak üzere Fethiye'ye gelmiş. Sadece bir çay içimi uğraması kesmeyince Telekom'la giriştiği göğüs göğüse çarpışması sırasında kendisini telefonla bunaltmak suretiyle öğleden sonra da bize gelmesini sağladım Ali abimin:)
-Ali abi bitti mi işin?
-Bitmedi kızım.
-Ne zaman biter ya da biter mi?
-Bekliyorum işte kızım..
------
-Lobin (Robin) işin bitince diyorum bize gelsen?
-İşim bitince bakarım.
-Gelsen de (bir bahane bulmam lazım) benim sağ kliği kaldırsan diyorum? Abi seni neden bekletiyorlar bu kadar?
-Gelince konuşuruz..

Duymak istediğim şeyi duyunca rahatlıyorum çünkü konsantrasyon eksikliğimi hiç hissetmeden dinlemeyi başarabildiğim Ali abimle zaman geçirmeyi çok seviyoruz Hakan, babam ve ben.
Geliyor Ali abim. Güzel ve yerinde kullandığı güzel Türkçe ile sohbet ederken aniden aklıma geldiği için Hakan'a bozulan dimmerın yapılması gerektiğini hatırlattığım an dimmerla buluşuyor Ali abim. Hiç üşenmeden arabasının arkasında taşıdığı şık el aleti çantasını almaya gidiyor.


Oturuyorlar yemek masası sandalyelerine Hakan'la.


Yayıyorlar el aletlerini, çıkarıyor Ali abim gayet havalı görünen havyasını.


Ya ondadır ya bunda :P

Hakan'ın dimmerların tamirinden anlamam dediğinde gözden çıkardığım dimmerı atıl olarak başka bir dimmerla karman çorman ederek bir güzel onarıyor Ali abim. Teşekkürün bini bir para!

Sonra daha önceden aktive ettiği kopyalama engelle komutunu silmek üzere geçiyor bilgisayarın başına. Pörtlediği için 256 ramlerden sadece bir tanesine kaldığımızdan yavaşlayan makine benim sinir sisteminde ciddi bir gerginlik yaratsa da o iş de kurtulmuyor Ali abimin elinden.. Sabrına da hayranım Ali abimin :) Adam sakin adam :)

Bir gün sonra arıyor Ali abim; -Gülen sana 256'lık ram buldum. Yarın getiririm.
Şaşırıp seviniyorum, duygularım had safhada, işim görüldü diye değil, beni düşündüğü için, beni düşünecek kadar boş zaman yaratacak kadar beni sevdiği için;
-Rami boş ver Ali abim, sen gel yeter.
Ertesi gün Ali abim rami getirip kasaya yerleştirir çünkü sabırsızlığından her işi yüzüne gözüne bulaştıran Gülen'in bilgisayardaki işlerini hızlıca yapması buna bağlıdır.

Aylar aylar önce Ali abimle tanışmamıza neden olan olay sonrasında gelişen telefon iletişimimizin yüzyüze de bir boyut kazanacağı hiç aklıma gelmezdi. İnanılması güç, hayatımıza daha da mutluluk ekleyen olaylar yaşıyorum :)

Biz Ali abimi çok seviyoruz..
Çünkü düşünceli çünkü sevecen çünkü anlayan çünkü anlatan.. çünkü çünkü..

Not: Bu blog artık üzerine ölü toprağı serpilmiş bir blog değildir. Bu blog artık beni hüzünlendirmiyor.
Not 2: 100. izleyici için armağan verilir de 100. yazıyı yazan Gülen'in armağanı nerededir ve nedir :P
Hihohoho! Bana ne isterim hediyemi :D
Not 3: Bugün benim doğum günüm. Bu yazı Ali abime doğum günü armağanımdır :)







Etiketler:

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Sevgili Gülen'im,

    Öncelikle doğum günün kutlu olsun. Hep mutlu olmanı diliyorum tüm sevdiklerinle birlikte. Yazı da fotoğraflar da çok güzel.
    Yüzüncü yazıyı yazmak az şey mi? Bundan güzel armağan mı olurmuş? Değil mi ama? Hem bak Ali Abi ne güzel işler başarmış. Her eve bir Ali Abi desek yeridir.

    Hepinize sevgiler, görüşmek üzere...

    İlk yorum armağan sayılır mı ki?

  2. Sevgili Gülen'cim
    Sana ve eşine sağlıklı,mutlu uzun ömürler diliyorum.
    Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın.
    Doğum günün kutlu olsun canım.
    Gülen'cim sende bu ağabey sevgisi varken,bu işler hiç bitmeyecek gibi geliyor bana::))Ben buradan Sevgili Ali İkizkaya'ya kolay gelsin demeyi bir borç bilirim.
    Sevgiyle kal:)

  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.
  4. Canım klavyemin tuşlarının altı tozlandı.Bazı harfleri eksik basıyor.Kusura bakma yorumu silmek zorunda kaldım.
    İyiki varsın iyiki buradasın demek istedim.

  5. Ahh, kendimi hiç affetmeyeceğimm:(((( Facebook tan öğrenmiştim doğum günün olduğunu ve üstelik yazmıştım burda bir kağıda. Nasıl unuttum ben:(( Çok özür dilerim canım arkadaşım kızım dostum bitanem benim noolurr nooluurr affet bu unutkan tavuğu.

    Sana binlerce binlerce öpücük yolluyorum burdan. Ve sonsuz mutluluklar diliyorum. Dost gönlün ışıl ışıl gözlerin solmasın. Hep çepeçevre sevgiyle yaşa e mi..?

    sen olsan beni unutmazdın di mi? Tekrar özür dilerim canım

    Bu arada çalıştırmışsın bi güzel Ali Bey ve Hakan'ı:)

    Bu güzel dostluğunuz daim olsun canım.

    Sevgiler

  6. ah be a gülenim;buraya yazmak nedense hiç içimden gelmiyor benim.hemde öyle böyle değil..ciddi ciddi..ama bu kasveti kaldırıyorum sırf senin için sırf ali abim için..ölüm bazen ardında güzellikler getiriyormuş bak.biz birbirimizi bulduk.ali abimi bulduk.daha nice dostlar canlar bulduk..kalan sağlar bizimdir..sen hep mutlu ol cankuşum..doğum günün kutlu olsun..seni çokk seven kız kardeşin fındık yok yok zeka:)))

  7. Funda'cım
    Böyle konuşma lütfen.İçinden gelsin.Kötü bir anı olarak bırak arkanda.Ben birçoğunuzu burada tanıdığım için burayı çok seviyorum.Sende söylemişsin zaten.Hem ölülerin arkasından konuşulmaz değil mi:::)))
    Sevgiler tekrar hepinize:)

  8. Aysema öğretmenim; çok teşekkür ediyorum. Bir yengeçle yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz siz :) Kızınızın da yaş günü kutlu olsun. Yaşamı boyunca sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun.. Ali abim bir efsane, yaşayan efsane. Şehir efsanesi değil, ben bizzat gördüm kendisini. Görüşeceğimiz tarihi günü iple çekiyorum çok sevdiğim canım öğretmenim..
    Ali abimi kesinlikle klonlatmalıyız ama sahicisini vermem kimseciklere :)

  9. Gönül Çelen'im; klavyenin tozuna kurban olurum senin. Güzel dileklerin bana çarptı ve sana yansıdı. O kadar candan gönülden yazmışsın ki ve üç yorum yazacak kadar zaman ayırmışsın ki hepsi için çok teşekkür ediyorum.
    Ali abiye hakikaten kolay gelsin çünkü ona önce bir çay limonata servisi yapabildiği yetmezmiş gibi düğmesine basıldığında odayı görsel olarak Hawai adasına çeviren klima, ardından sohbet edebilen bir çamaşır makinesi, bulaşıkları yıkarken hamur da karabilen bir buzdolabı siparişi vereceğimdir :D Sonra Ali abiyi kafasında huniyle görürüz artık :D Zihni Sinir proCelerine devam :P

  10. Sus Çınar'ım sus, senden olsa olsa piliç olur; tavuk değil :)
    Yeni bir yaş aldığımı, yani yaşlandığımı keşke ben de hatırlamasaydım diyerek seni teselli etmeye çalışmayı deneyeceğim ama yaşlanmaktan korkan insanlardan değilim :P
    Ben senin doğum günümü facebook'ta gördüğü zaman bir kağıda not alan ellerini severim. O ellere, beni çok önemli insan hissettiren hislerine kurban olurum. Her şey için çok teşekkür ediyorum canım benim..

  11. Kız kardeşim Fındığım, zeka'm :P ben attım buranın ölümcül kasvetini üstümden. Burası, birbirine güçlü bağlarla kenetlenmiş blog arkadaşlarının temiz ve saf sevgisiyle yaşayan sayfasıdır. Bundan sonra burayı da şenlendireceğimi bilmenizi isterim çünkü bu sayfayla olan kalp kırıklığımı, hüsran, kızgınlık ve öfke duygularımı anca toparlayabildim.
    Doğum günüm kutlu olsun. Ne iyi etmişim de doğmuşum da, hayatta kalabilmişim de, internet bulunmuş da ben blog yazmışım da sizleri tanımışım.
    ZEKAAAAA!! :)))))) ANLADIN SEN ONU!
    UNUTTUYSAN HATIRLATAYIM:
    -GÜLEN TELEFONUN ÇALIYOR!
    Anlatıp seni rezil etmezsem görürsün sen :P Zekaaa!

  12. Gönül Çelen'im sana katılıyorum. Her şerde vardır bir hayır. Her şey planlanmış. O olaylar olurken planlarımda benim Ali abimin burnunun dibine yerleşeceğim var mıydı? Bak şimdi 'Ali abi yaptığım z.yağlı fasulye özlemiş seni' diyorum geliyor. O olaylar olurken Ali abi Hakan'la beni Göcek'e tatile çağırıyordu. Ben de inşaallah Ali abi diyordum. Şimdi ben onu akşam yemeklerine çağırıyorum. Dur başlamışken az şikayet edeyim. Ali abim akşam 19.00 da yenecek yemeğe 22.30'da gelir :D Ama aile meclisince karar aldık : Ali abi öğlen yemeğine çağrılacak akşam yemeğine anca gelecek :D
    Artık başka şahıslar hakkında konuşmamak en iyisi; haklısın Gönül Çelen'im..

  13. Dogum günün kutlu olsun Gülenim. Kusura bakma dün evde olmadigim icin kutlayamadim, umarim kizmamissindir bana.. Yeni yasiniz (Sedefin ve senin) kutlu, mutlu, huzurlu, sevgi dolu olsun. Ali abimi cok calistirma bakayim.. Sizlere kavusacagim günü iple cekiyorum, umarim en yakin bir zamanda bulusuruz.
    Sizleri cok sevdigimi söylememe gerek yok her halde:)
    Öpüyorum hepinizi, sariliyorum hasretle..

  14. Ben de doğum gününüzü kutluyor, sağlıklı yaşlar diliyorum.

  15. Sevgili Gülen Kızım !
    Yahu utandırmışsın. Bir şey yapmadımki. Birlikte karınca kararınca paylaştık, o kadar. Tekrar tekrar mutlu yıllar. Güzel sıhhatli mutlu yaşlar dilerim.
    Ali Abin.

  16. kadroya bak be
    of! az kaldı 190 gün sonra alırım anahtarınızı :)

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.