Sessiz düşünmeler

26 Ekim 2009 Pazartesi Gönderen Belgin
Karşımda durmadan konuşuyor, hemde yüksek sesle. Sesi kulaklarımı tırmalıyor. Ben küçükken beni ve ailemi ne kadar çok sevdiğini, bize ne kadar iyilik yaptığını dur durak bilmeden anlatıp duruyor. Sessizce, yüzümde kocaman bir gülümsemeyle onu dinliyorum.

O anlattıkça onunla geçen çocukluğum bir sinema filmi gibi gözlerimde canlanıyor. Benim gördüğüm resimler onun anlattığından çok farklı. Beni ve küçük kardeşimi nasıl acımazsızca dövdüğünü, bizi fakir olduğumuz için küçük görmeleri, bizi oyuna almaması, nerede görürse görsün iteleyip, kakalaması canlanıyor gözümün önünde.

O daha hâlâ ne kadar iyi olduğunu, ne kadar sevecen olduğunu bağıra bağıra anlatıyor. Bir an ona, anlattıklarının doğru olmadığını, benim olayları başka türlü hatırladığımı söylemek geçiyor aklımdan.

Sonra beynimde bir şimşek çakıyor ve anlıyorum onun neden böyle yüksek sesle konuştuğunu. O da biliyor bütün bu anlattıklarının doğru olmadığını. Içindeki doğruları söyleyen içsesini duymamak, onu alt etmek için böyle yüksek sesle konuşuyor.

Doğruları kendine bile itiraf etmemek ve içsesinin söylediklerini duymamak için o kadar büyük çaba sarfediyor ki, ona kızmak yerine acıyorum.


Resim: Pixelio

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Can cadım;
    "İçindeki doğruları söyleyen içsesini duymamak, onu alt etmek için böyle yüksek sesle konuşuyor."
    Tesbitin ne kadar doğru onun kendi içindeki kıvranışı ona yeter zaten.Her gün dayak yediğin kişi "ben seni hiç dövmedim değil mi?" dediğinde bile "hayır dövdün!" diyemiyorsun işte.Ben de yaşadım böyle birşey.Kim olduğunu bile yazamıyorum bak işte.
    Sevgilerimle.

  2. Ablam, onun bunlari anlatirkenkicabasi görmeye degerdi. Ben artik söylememeyi yegliyorum, sadece yüzümde kocaman bir gülümsemeyle dinliyorum. Biliyorum ki o ic ses bir gün gelecek disarda bagira bagira konusan sesi alt edecek..
    Öpüyorum ablam:)

  3. Bir insanın haleti ruhiyesinin tanımı bu kadar güzel anlatılır. Şeker bayramında yaşadık,içsesini bastırnak için yüksek sesle konuşan bir yakınımızla aramızda ki olayı. Sizinkinin belgeli olup olmadığını bilmiyorum ama bizim ki tam kapasiteli sağlık kuruluşundan belgeli idi. Bir emniyet müdürü arkadaşım vaktiyle bu tür konuşanlara bir tokat attın mı ilanihaye seslerini kesmek zorunda kalırlar yaşanılan bir vakıadır demişti bu laf aklıma geldiği için, kalkıp öyle bir şamar bindirdim ki suratı adeta harabeye döndü. Ve inanın o gün bu gündür gıkı dahi çıkmıyor, konuşması gerekli yerde gayet sessiz ve sedasız sürdürüyor konuşmasını. Sanırım sizin olayda tam köteklik. Acıma acınacak duruma düşersin demiş büyüklerimiz.
    Uğraşmak kolay değil çok iyi anlıyor ve sabır diliyorum kardeşim.
    Sevgi ve saygılar.

  4. Sevgili Sufi'nin dediği gibi benzer bir durum ben de yaşadım, ama yıllar sonra söyledim.Bilmesi gerekli.Sonra unutup ona karşı neden sıcak olmadığınızı garipsiyorlar..Hatta bu yazıda olduğu gibi çok iyi davrandığına, hiç hata yapmadığına inanıp üste çıkıyorlar böyle.
    Belginciğim, istediği kadar yüksek sesle bağırıp iyi olduğunu söylesin.Bence içindekileri sen de haykırmalısın..
    Sonuç ne olursa olsun bence..

  5. Sevgili Haykiris,
    ben hanimligimi bozmamayi yegledim, gözlerinde gördüm ki, o zaten biliyor gercekleri.
    Bosver o kendini aldatmaya devam etsin.
    Sevgilerimle

  6. Zeugmam, birisi kendi icsesine bile inanmaz, onu dinlemezse beni dinlermi hic. O kendini, ben söyleyim, böyleyim diye kandirmaya devam etsin, ama gözlerinden anlasiliyor bilipte bilmek istemedigi. Onun icin ben ne kadar söylesemde o kendine ayni masali anlatmaya devam edecek. Sadece aciyorum ona..
    Öpüyorum güzel arkadasimi:)

  7. Suçunu biliyor, onun için de bağırarak üste çıkmaya, bir anlamda da kendini rahatlatmaya çalışıyor bu tür kişiler. Bence susarak en büyük cezayı vermişsin.

  8. Belgin'cim; o senin susarak gösterdiğin asaletin altında eziliyordur, Ya da iyice hırslanıp daha çok bağırıyordur.

    Sevgiler canım

  9. sevgili belgin,
    bazen susmak gerekir..sen cevap versen bu sefer seni bastırmak için bağıracaktır..

  10. Aysema ögretmenim, bence de öyle:))

    Cinar ablam, iyice hirslanip, daha cok bagiriyor ne yazik ki..

    Icimdeki yolculuk, kesinlikle haklisin, en iyisi susmak, ben susunca, belki bir gün o da susar, belli mi olur:))

    Hepinizin Cumhuriyet Bayrami Kutlu olsun simdiden:)

    Sevgiyle, saglikla kalin:)

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.