Kimsin Sen Ali İkizkaya

23 Ocak 2010 Cumartesi Gönderen Emrah Ateş
Askere geldim geleli tarihleri unutur oldum şafak saymayayım diye. İsimleri türküleri hep unuttum. Ama unutmadığım bir insan vardır ki ( unutamam da dürüm borcum var :) ) o da Ali Abeydir.

Askere gelmeden 1 ay önce felandır sanırım. Ali Abey İstanbul'a gelmişti ve Taksim'de buluşmıutuk onunla. '' Boruların orada ( gülüşmeler ) buluşalım '' demiştim ona. '' Üzerimde yeşil bir mont olacak'' demişti bana. Doğrucu adam ha montu da yeşil.

Ali Abeyin ilk anda sevdiğim özelliği nedir biliyor musunuz ? Size sımsıkı sarılması. O mecburi yaşlanmaya başlamış olgun yüzü ve bıyık altından o ince çocuksu gülümsemesiyle bir ADAM'dır o! Geldiği gibi sanki öz kardeşini görmüşçesine sarıldı direk. Öpüştük koklaştık. O an'a kadar '' '' acaba elimi mi uzatsam, admımı mı söylesem ilk, abi mi desem adının yanına bey mi eklesem '' gibi, sanki iş görüşmesi pilanları yaparken Ali Abey beni tüm bu dertlerden anında kurtardı. Babo diye hitap ediyorum ona.

O öyle biridir ki ilk kez buluştuğu kişideki iyiliği görünce hayatının kapılarını sonuna kadar açar. Ona dürüm ısmarlar.
O kişi askere gittiğinde '' neden aramıyon babo '' diye fırça atar.
Evinin kapılarını sonuna kadar açar
''Canım sıkıldı de'' ben anlarım, der.

Yani eğer aklınızın bir köşesinde ''lan bu Ali ne ayak '' diye düşüneniniz var ise; Babo'dur o. O, Abidir. O insanları insan oldukları için sever ve hemen sarılır. Eğer yine aklınızdan bu adamla çay içsem mi diye düşünüyorsanız hiç durmayın gidin için, dürümde ısmarlar :)

Ali Abey benim bir kere gördüğüm, arada telefonla konuştuğum, askere gittiğim için dostluğu ve kardeşliği biraz yarım bıraktığım insandır. Bana kırılma Ali Abey. İlk fırsatta arıyacağım seni. Cansın sen. Özledim seni. Yazın gelicem yanına inşallah.

Ve tüm blogcanlar. Arada bir kendi bloguma yazmaya çalışıyorum. Burayı biraz boşladım zamansızlıktan kızmayın bana. Her biriniz inanıyorum ki ayrı bir can'sınız. Hepinizlle birgün çay içmek nasip olur umarım. Şimdilik dikkat edin kendinize.

Şafak atar
baba yatar
bitmez ulennn 405 :)

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Buram buram dostluk kokan, sevgiyi tüm yüreklere yayan bir yazı... İçim ısındı, ulusumuzun içinde bulunduğu koşulların verdiği tüm sıkıntıları bir anda unutturdu... Kısaca çok iyi geldi dostluğun ilanı olan bu güzel paylaşım...

    Sevgili Emrah Kardeşim, yolun açık olsun, kolay gelsin, hayırlı tezkerelerin olsun...

    İkinize de kocaman sevgiler... Bir gün bir yerde tüm dostlarla ılık ılık çayı yudumlarken dostlukları üleştirmek dileğiyle...

  2. Ne dostça, ne içten ve samimi bir yazı bu Emrah. Sen Bilecik'e gittiğinde seni bir evlatmışsın gibi merak eden, senden bir haber bekleyen can dost Ali gibi bir dostun olduğu için ne kadar övünsen azdır bence de.Ben Aysema gibi ılık çay değil de bu yazı ve bu dostluk gibi sımsıcak çay rica etsem olur mu?Hayırlı teskereler ve Herikinize de sevgilerimle.

  3. Sevgili Sufi,

    Dost sohbetlerine dalınca çayları unutup ılıttık da ondan. Yoksa sıcacık çay isterim ben de... Sevgilerimle.

  4. Merhaba Emrah!
    Dostluğunuz daim olsun inşallah!
    Çok sıcak samimi bir yazı olmuş.
    Sana hayırlı teskereler diliyorum.

  5. Ali Kardeş, dostluğunu insanlığını ve yüreğinin güzelliğini hepimize gösterdi zaten. Sen de bunu çok güzel dile getirmişsin.

    Hımm, demek çayın yanına dürüm de ısmarlıyor. Bu da çok güzell:))

    Askerlikte kolaylıklar dilerim sana ve hayırlı teskereler.

    Sevgiler

  6. Emrah kardes, ben daha onu görme, onunla cay icip, dürüm yeme sansini yakaliyamadim, ama insallah önümüzdeki yaz bütün bunlari bende yapabilirim. Biz Ali Abeyle dostlugumuzu telefonla yürütüyoruz simdilik, cok candandir, sicak kanlidir, seninde dedigin gibi candir abim can:)) Sana hayirli teskereler Emrah kardes, 405 günde biter, 400005 günde biter, saglik olsun yeterki:))
    Kucak dolusu sevgiler gönderdim sana, abime ve diger dostlara:))

  7. Sevgili Emrahım ! Evladım ve Evladımız ve Bir de Bizim Yazar Ailesinin Kazan Dibi Güzel Genci ve Yüreği Narinimiz !

    Bu kadar geç yazdı Ali Abin. Çünkü Bu Yazıyı okuyunca boğazına düğüm düğüm oldu herşeylerde yağdı Bilecik kışlasına. Benim sevgili Emrah Evladım !
    Ne diyeyim ki sana. Ben hak etmedim böyle ince ve narin iltifatları. Bu sözler senin gönlünün bereketini ve güzelliğini gösterir. Biz Gülen kız kardeş sayesinde birbiriyle karşılaşmış iki bayram şekerliği gibiyiz. Bir birimize birbirimizi ikram etmekten gayri bir şey yapmadık. Gerçekten o gün randevulaşıp buluşmakla ne iyi etmişiz. Yoksa tanıyamayacaktık birbirimizi. Ben bilemeyecektim incecik bir Anadolu yağmuru kadar temiz bir yüreği. Hani yağan kar gibi elif elif. Sen bitir gel şu askerliği yada dağıtımda Kebapçı kapatır, bizim yazar ailesini de çağırır hep birlikte kutlarız bir evladımızın yüz akını. Sen bizim bahçemizin en ufacık en şiir gönüllüsüsün. Senki soldurmamışın yapraklarını onca boranda fırtınada, selametle sağlıkla tekrar geleceksin bizim dost bağımıza. Bu ailenin bağrında bil ki özel bir yerin var can çocuk.
    Sevgimle Ali Abin

  8. Sevgili Aysema Hocam, Can Dosst Sufi, Şanslı Hanımefendi, İsmi Güzel Çınar Hanımefendimiz, Cadıların En İyi Yüreklisi Gönlü Bolu Belgin Kardeş !
    Bu yazıya bırakılan yorumlar ve yorumlarda ettiğiniz sohbet havası, içilen çaylar ne mutlu etti beni de duygulara daldım gittim. Bu surat-blog u zaten bu amaç için yaratıldı. Kocaman bir Çınarda yaşayan yapraklar dallar gibi olmak için. Çok isterdim hepimizin yakın yerlerde oturmasını. Sıkça içerdik çayları, sorardım sıkıntılarımı kızkardeşlerime. Kedi sever, tabiata bakar, güzel sözlerini belini kırardık hep birlikte.
    Bilmiyorum, belki uzaklarda birbirimize hasret kalmak daha bir besliyor bu ailenin bireylerini. Kimbilir ? Bir gün belki bir su kenarı piknikte sererim yere gönlüm gibi yaygı. Zıplar hoplar neşe içinde muhabbet ederiz üzerinde..
    Hepinize ayrı ayrı sarılıyor ve özlemlerimi turnanın kanadına takıp gönderiyorum. İyiki bir araya gelmişiz ve iyiki birbirimize sıkı sıkıya sarılıyoruz...
    Hepinize tüm sevgimle ...

  9. Bu ailenin senin gibi bir abisi olduktan sonra:)) Daha da güzellesecektir ailemiz, daha bir SIKI sarilicaz birbirimize, hasretlik, gurbetlik bizi ayirmaya yetmez, gönüllerimiz bir olduktan sonra. Bir gün mutlaka bir yerlerde karsilasiriz, sariliriz birbirimize, yeterki saglik olsun abim:)) Cayda iceriz, karni yarikta yapariz olur di mi;))

  10. buram buram dostluk ve sıcak çay eşliğinde sohbetler kokmuş burası..ahh ali abim bellimi olur bakarsın birgün hep biraradayız..

  11. Adsız

    aa abende istiyorum çay yeniden demleyin:)
    Ali abim dünya tatlısı ve kapağını sıkı sıkısya kapamayı bilen bir sır kuyusu:)
    sevgiler hepinize

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.