BEN ÇOCUĞUM....

10 Şubat 2010 Çarşamba Gönderen icimdeki yolculuk
''ben daha çocugum.''bilmiyorum neden sokaklarda olduğumu. elbette benim de anam, babam vardı.
bilmiyorum hakim amca onların şimdi nerede olduklarını.yoo ,hayır hiç aramadılar.analığım aslında iyi bir kadındı ama o da babamın işsiz oluşuna üzülüp ,duruyordu hep.
ben istemez miyim sanırsın hakim amca  ;sıcak evde kardeşlerimle oynayayım ,annem ve babam beni okşasınlar.onların her dediklerini yapayım.onlar bana istediklerimi alsınlar.. herşeyi almasalarda olur.
ama hep sevgiyi versinler.istemezmiyim?
bilmiyorum dedim ya hakim amca! bana öğretilen buydu.karnın acıkınca ya çalacaksın ,ya da dileneceksin;
önce mendil sattım.sonra istedim ve dilendim.artık çalıyorum.çalmazsam ne yatacak yerim olur ,ne de yiyecek ekmeğim,
nuri abi öğretti tiner koklamayı.tiner koklayınca üşümüyorum.karnımda fazla acıkmıyor..hep evlerimziden ,anamızdan anlatıyoruz..
dedim ya hakim amca. ben çocuğum diye!..benim aklım ermez.ben bilmiyorum neden sokaklarda olduğumu.büyük sizsiniz.benim neden sokakta olduğumu siz daha iyi bilirsiniz..


biz hayvanları çok seviyoruz ,sizde severmisiniz hakim amca?onlara verdiğiniz bir parça sevgiden bir parça bize vermezmiydiniz?belki ozaman sizinle daha iyi anlaşırdık.bak!..görüyorsun hakim amca.sen bile azarlıyorsun ,bağırıyorsun bana.sokaktaki büyüklerim daha çok kzıyor bize.sen büyükken bu kadar kızarsan ,bizler için kanun yapmazsan ,bizleri korumak için yurtlar açmazsan onlar daha çok kızar bize.
biz her çocuk gibi şımarıklık yapmayız.bizim için şımarıklık terbiyesizliktir. sahi hakim amca biz çokmu terbiyesiziz? evimizde olsaydık ,anamız babamız bize terbiye verirlerdi değilmi hakim amca?


hepimiz kurtulmak isteriz.bize sabırlı davransalar ,bizi gerçekten sevmeye zorlasalar kendilerini; kediler gibi peşlerinden ayrılmayız be hakim amca..
bir daha karşına çıkmam hakim amca.ben şimdiden ilerde ne olacağımı biliyorum.
peki siz büyüklerim bizim için neler yapacağınızı düşünüyor musunuz?
bir parça sevgi istedik sizden  çok mu hakim amca.ben daha çocuğum sevgi istiyorum hakim amca...
Etiketler: , ,

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Onlara öğretilen bu.Karnı acıkınca çalacak ya da dilenecek...Ne verdik ki ne bekleyebiliriz? sevgi mi şefkat mi doğruluk mertlik dürüstlük mü?Yalansız riyasız bir dünya mı bıraktık?????Ekmek ne kadarsa köfte de o kadar işte sevgilerimle.

  2. Geçenlerde bir çocuk yuvasına gittiğimdeki mehmet geldi aklıma,oradaki görevliye babam bu hafta sonu beni almaya gelmedi neden gelmemiş telefon edermisiniz diyordu.O an onun gözünden akan bir damla yaşı içime gömüp,dışarı çıkdığımdaki hayal kırıklığımı hatırlattı bana....
    Çaresiz ve gelecekleri bir sevginin ucunda olan çocuklar...

  3. sevgili sufi; izmir'li olmanın sıcaklığı var sende bu buralardan bile öyle güzel hissediliyor ki..evet ne verdik ki??

  4. sevgili elif;ah ne acı:(( o yavrucağın içinde kopan fırtınalar ,özlemler..burada suçlu kim?? anne mi ? babamı? anne babayı bu hale getiren hayat şartlarımı?? peki burada o yavrucakların ne suçu günahı var.??

  5. Sevgili Funda,

    Tek tek çabalarımız yetmiyor, yeterli olmuyor. Senin de yazında değindiğin gibi onları koruyacak, kollayacak, sarıp sarmalayacak ciddi kurumlara gereksinim var. Sosyal Devlet bunun için gerekli...

    Sevgilerimle...

  6. Onlar istermiydi bu konumda olmayı,kim ister ki.hep suç büyüklerde.Resmen bu çocukları para amaçlı dünyaya getirmişler.Ne kadar çocuk,o kadar para.Allah böyle insanları çocuk sahibi yapmasın.Kıyamam onlara!
    Sevgiler Funda'cım.

  7. sevgili aysema öğretmenim; yetmiyor kaçını kaç tanesini koruyup sarıp sarmalayabilirz ki??

    şanslıcım ;ama masumların günahı ne

  8. Hiç kimse suçlu doğmyor.Çocukların koşullarını bulunduğu çevre hazırlıyor.Tek tek bir şey yapamayız belki, kurumları beklersek de hiçbirşey olacağı yok. Yine de ulaşabildiklerimize sevgimizi esirgemeyelim....

  9. Güzel Kız Funda !
    Kedileri severim ben. Bir kedi gibi sevginin peşinden gitmek...
    Yıktı beni bu cümle. Elif gibi benim de içime kan oturttu. Zaten onları her gördüğümde kahroluyorum ama Aysema Hocamın dediği gibi tek tek nereye yetişeceğiz. Sosyal Devlet olmak burda önemli. Gücü, iktidarı olanlar çocuklar ve vatandaşlar için ne yapıyor ? Kocaman bir hiç ! Ancak kendileriyle itişip kakışıyorlar geldikleri geleli. Sen ben ve o güzelim çocuklar onlar için hiç bir anlam taşımıyorlar. Fakat Tanrının sopası yok ama Gazabı var. Diyeceksin ki; Ali Abi Onların Allah ı Yok ki.
    Her ikinize de sevgilerimle ...

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.