Kime ANAYASA

23 Şubat 2010 Salı Gönderen Yazmak Keyiftir
Magna Carta, Fransız İhtilali, Küba Devrimi ni bilmeyeniniz hemen hemen yok gibidir. Dünya tarihi göstermiştir ki İhtilaller ve Devrimleri Halklar yapar ve arkasından gelen dönemde de bir Anayasa yazar. İhtilaller haklar için yapılır. Ruhu itibariyle Halkın Haklarının Bütünüdür. Anayasa yeni hak istekleri doğrultusunda devrimlerin doğurduğu çocuklar gibidir. Anayasa, iki kelimeden oluşur. Ana ve Yasa. Bana göre Rahim ve Adl sıfatlarının bir araya gelmiş hali. Yani Esma-ü Hüsna nın iki tanesinin de güzel bir evliliği.
Fakat şunun haline bakarmısınız !
Zannediyorum Rahim sıfatının getirdiği dişilik hallerinden sebeple meclisin erkek nüfusunun nefsini kabartarak oradaki cins-i latiflerin yardımıyla tecavüze uğraya uğraya ne hale gelmiş. Şu haliyle çingen bohçası, bunun yanında gelin kızın çeyizi gibi kalır. Argomuzda "Anasını Halletmek" tabiri yok mu ? Aynen o halde.
Yazık günah !
Halkları/Vatandaşları için yaptıklarını ya da yapacaklarını iddia ettikleri Rahmü Adl, vatandaş ve vatandaşlık haklarıyla ilgili hiç bir madde içermiyor. Felan, filan, fişmanın refah ve yaşam hakkını düşünen tek bir seçilmiş yok mecliste. Tam anlamıyla kendi kabalarını yine aynı kavimden olan bir başkalarına karşı kollama ve emniyete alma kurallarının oluşturduğu metinler bütünü.
Var ise ? yüreği mangal gibi seçilmiş topluluğu .. Anayasanın ilk dört maddesini aşağıdaki gibi yazsınlar.

X.C. Devletinin Varlık Sebebi X.C. Vatandaşıdır.
X.C. Devletinin Tüm Vatandaşları Anayasa Önünde İstisnasız Eşittir.
X.C. Devleti X.C Vatandaşının Refahını ve İnsan Haklarını Sağlamakla Hükümlüdür.
X.C. Vatandaşlarının Vatandaşlık ve İnsan Hakları İçin X.C. Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı Vardır.


Yazsınlar da görelim ki halkın ve her türlü ızdırabın çaresi olsun. Ama nerdee onlarda o yürek. Seçilmişim ya, istediğimi yaparım. Yukardaki metinin dördüncü maddesine göre "Yap Bakalım İstediğini de Görelim".

*** Yararlı Okuma Tavsiyesi: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ***
Etiketler: ,

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Sevgili Ali İkizkaya,

    Seçilebilmek için öncelikle çok para gerekiyor. Bu parayı da doğru dürüst çalışanların biriktirmesi olanaksız. Biz iki kişi toplam 70 yıldır çalışıyoruz. Birikmiş beş kuruş paramız yok.

    Eh bu paranın kazanılması dürüstçe olmayacağına göre, yasa dışı yollarla elde ediliyor. Ya da yasa dışı işlerle para kazanan dostlardan seçilince diyeti ödenmek koşuluyla ödünç alınıyor.

    Böyle olunca da XC vatandaşını düşünmek istese de düşünemiyor... Ha bir de liderin gözüne girme sorunu var. Kişiliğini yitirmeden bunu başarması olanaksız.

    Seçildikten sonraki hayat pek tatlı, pek karlı olunca, dokunulmaz bir yaşam da eklenince gel keyfim gel. Seçime kadar halkı aklına bile getirmesine gerek var mı? Hak-adalet-ana-yasa mı? Onlar da ne ki...

  2. Ananın görevi; esirgeyip, bağışlamak, koruyup, kollamak, toprak gibi üretip, yetiştirmek iken tam ters bir işlerlikle suçlayan, yargılayan, mahkum edip, cezalara ve işkenceye çarptıran bir forma ulaşınca, gel sen çık bu işin içinden.Bunun adı; ANA-yasa değil de "çingen bohçası" desek senin de dediğin gibi çingenelere hakaret olur dostum.Az kaldı "keser döner sap döner gün gelir hesap döner." Tarihte bunun çok örneklerini gördük.Yasa koyucular:dedelerinin kemiklerini arasalar diyojen gibi, bulabilirler mi acaba demeden edemeyeceğim.Sevgilerimle.

  3. Belediye seçimi zamanı yakın bir tanıdığımız desteklediği adayı için reklam çalışmalarını yaparken eşi sürekli yakınıyordu" İnşallah ... kazanırda belediye başkanı olur yoksa şu zamana kadar harcadığımız 80,000-Lira heba olur"
    Vah Yurdum insanın hali vah. Öğretmen, emekli, hamal, tamirci, ev hanımı, bakkal, manav, kasap, seyyar satıcı neyine güvenerek girebilir ki o yüceee meclise ? kıçındaki yırtk donundan gözükenle olsaydı...

  4. Sevgili Ali Bey,
    Türk Halkı belli bir kültür seviyesine erişmeden, birileri nasıl olsa hakkımı savunur zihniyetinden vazgeçmeyip, hazırlopçulukdan sıyrılmadan, zannetmiyorum ki dilekleriniz gerçekleşsin. Belli kesim, kendine eşantiyon gibi ücretsiz dağıtılan kömürü, elektrik bile olmayan dağ köylerine gönderilen beyaz eşyaları, seçim öncesi hediye edilen çeyrek altınları 'çok güzel hareketler bunlar' diye değerlendiriyorken varın siz iyimser olun seçilebilecek oy tacirleri için.
    Genç nesli din ve inanç sistemini suistimal ederek, kendi bünyelerine çekmek amacıyla 'uncle Sam' den destekli maddi imkanlar sunulurken;
    Üniversitedeki taze beyinler mezuniyetleri sonrası iş/aş vaat edilip, malum gruplara dahil oluyorlarken;
    Kız öğrencilere başlarını örtme karşılığı aylık maaş taahhüt edilirken;
    Makam sahipleri 'Eşek eşeğin sırtını ödünce kaşır' misali, şu işimi hallediver ben de sana bilmem nerde el uzatayım derlerken;
    Arzu edilen, olması gereken anayasa, hayal ötesidir!..

    Yasa önünde tüm vatandaşlar eşit olsun, olsun da..
    Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekilinin yaşayacağı derin psikolojik rahatsızlıkları hiç mi düşünmüyorsunuz Ali Bey? Nasıl beklersiniz zat-ı muhteremlerin atdan inip eşeğe binmelerini, hele hele yayan yapıldak yürümelerini?
    Ben de sizi vicdan sahibi iyi niyetli bir ağabey bilirdim! Şaşırdım inanın! Hem de çok!

    Vatandaşın Anayasa Mahkemesine bireysel özgürlük hakkı olsun, bence de olsun, olsun da,
    Herkes başından korkup, aman beni mimlemesinler göze batmayım dikkat çekmeyim derdindeyken.. Kim uğraşır etliyle sütlüyle diye düşünürken..Nasıl olsa adil bir sistem işlemiyecek, nasıl olsa haklıyken haksız pozisyona düşeceğim deli miyim ben denirken!

    Millet günü kurtarmak peşinde, ekmeğin nerden geldiğine bakıyor. Millet aç! Açlık da sofuluğu çoktandır bozdu!
    Maalesef ki uğranılan haksızlıkların hat safhadaki boyutundan millet sinmiş, millet korkak!..

    Dileğiniz ve de olması gereken, belli bilince erişmiş, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı'nın, şerefli kişiliğine yakışandır..

    Sevgiyle, ümitle kalınız..

  5. Merhaba!
    Artık anasınada bakan yok yasasınada!insanlar kendi başının derdine düştü.Amerika alacaksa alsında bizi biraz rahat edelim,diyen bir millet olduk.İçimde küçücük bir ümit kalmadı artık.
    Sevgi ve saygılarımla...

  6. Adsız

    şaşırmıyorum artık olanlara yapılanlara.
    ama korkuyorum artık olacaklardan.
    daha ne olacak daha ne göreceğiz ve çocuklarımız daha nelere şahit olacaklar diye.
    üzülüyor ve gerçekten korkuyorum

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.