Sonunda Dank Etti Kafama

20 Şubat 2010 Cumartesi Gönderen Yazmak Keyiftir
Siz bakmayın onun böyle gülemsediğine, şirinlik abidesi olduğuna, ufacıcık boyuna. Neler neler yapıyormuş meğer ?
Zaten çocukluğumu yedi bitirdi. Beyefendi, nazik görünüşüne güvendim. Arkadaşım, dostum olduğuna inandım hep. Meğerse her şeyi sevimliliğinin altına gizleyip yapıyormuş. İlk aşkım Mini yi de elimden alan oydu. Şüphelenmiştim yaşlanmayışına. Hep çocukluğum gibiydi. Garipsememiştim şu ana kadar. Ama DAANNKKK etti sonunda. Biraz önce televizyon seyrederken anladım neler çevirdiğini.
İyice bakın ! İyice Bakın Suratına Şunun !
Kocaman kulakları var değil mi ?
Bir de ellerinde eldiven. Parmak izin olmasın diye.
Tüm şüphelerim doğru. Biliyorum.
Bakın ! İyice bakın !
Kulakları kocaman ve yuvarlak. Ufacıcık boyu.
İşte !
Yanılmadığım gün gibi aşikar duruyor ortada.
Bu yuvarlak ve kocaman kulakları, bir de minnacık boyuyla dağlardan büyük numaralar yapıyor. Hem de akla hayale gelmeyecek, inanılmayacak hadiselere imza atıyormuş meğer.
Genel Kurmay Başkanı Or.Gen. İlker Başbuğ, Brüksel'deki Nato Karagahında görevli subaylarla sohbet ediyormuş. Subayların hepsi kurmay. Yani güvenilir insanlar. Ve sayıları iki elin parmakları kadar. Başka kimse yok içeride. Güvenlik önlemleri son derece sıkı ve üstelik Nato Karargahında bir salon. İlker Başbuğ zaten kendini dinleyemez. Nato daki subaylarımız zaten onu dinliyor. Odada onları dinleyen ve bu kadar sıkı güvenlik önlemini atlatacak biri var.
Kim olabilir sizce ?
İşte ! Boyu posu, kocaman kulaklarıyla içeriye girebilecek ve dinleyebilecek tek varlık
MİKİ FARE
Tüüü ! Tüühh Sana Miki Fare !. Yazıklar Olsun !. Sana Olan Sevgim Gözüne Dizine Dursun !.
Bana ha ! Hem de Bana ! Çocukluk Arkadaşına ha! Saf Sevgime ve Bağlılığıma Karşılık Hem de !. Madem her şeyi dinliyordun; neden babamın evden gideceğini söylemedin zamanında haa ? Hainsin sen işte !. Oyuncak ayımı da çalanı biliyordun !. Söylemedin ağlamama aldırış etmeden. Ard niyetlisin sen ! Beni de dinledin yıllardır. Her şeyimi biliyorsun. Biliyorsun bilmesine de;
Niye bazılarının konuştuklarını internet meraklısı Guffy e söylüyorsun ?. O da başkalarına ..
Ayıp değil mi Ha ? Hani Sen Kötü Şeyler Yapmazdın ?
Neden birinin, birilerinin ve benim söylediklerimi oraya buraya düşürmüyorsun ?

KİRLİSİN
BİTLİSİN
KORKAKSIN SEN MİKİ FARE

MUM BACAKLARIN TİTRİYOR

ÖDLEĞİN TEKİSİN SEN


ARTIK SENİ SEVMİYORUM

MİKİ FARE


Etiketler: ,

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Ayyyy ben buna bayıldım... Miki Fare benim en sevdiğim kahramanlardan biri. Çok teşekkür ederim Ali Amca. Çok çok öpüyorum. Ela Yağmur

  2. Bir de utanmadan gülüyor baksanıza!!!

  3. Sevgili Ali İkizkaya,

    Hiçbir yer artık güvenli değil. Adamlar her yeri herkesi dinliyorlar. Hem de sinsi sinsi, her işlerinde olduğu gibi. Boğazlarına kadar çamura batmışlar, millet farkında. Şimdi kurtulmak için en saygın kurumlarımıza çamur atıyorlar, ancak debelendikçe de batıyorlar.

    Bence Miki Fare masum. Bukalemon olmasın bunlar...

    Sevgilerimle...

  4. Sevgili Ela Yağmur !
    Sen de bizim ailenin gencecik yemyeşil dallarından birisisin. Senin için de zaman zaman miki fare guffy yazarız. Sen yeterki gül ve mutlu ol.
    Güzel gözlerinden ve nar misali yanaklarından öperim.
    Sevgiyle...

  5. Sevgili Şanslı !
    Aynen dediğin gibi. GÜLÜYOR.
    Utanma arlanma yok bunda. Perdesi yırtılmış bunun.
    Güzel yorumuna teşekkürler.
    Sevgiyle...

  6. Sevgili Aysema Hocam !
    Yazdıklarına canı gönülden katılıyorum. Artık devlet kendisi ve kurumlarıyla savaş halinde. Sosyal sınıflar arasında da cepheleşme tamamlandı. İç savaş haline 1 mm kalmış vaziyette. Zamanında Sevr in şakşakçıları kimlerse bugünkü hali yaratanlarda onlar. Bak bu bukalemun ihtimali hiç aklıma gelmemişti. Gözleri de pek hayırlı bakmaz onun.
    Senin gibi yürekli bir dostum olduğu için gurur duyorum.
    Sevgiyle...

  7. Sevgili Dost,

    Bilgisayarı Ela Yağmur kucağımdayken açtım. Karşımıza Miki Fare'niz çıktı. Sevincimizi görmeliydiniz... Her gün "Miki miki dik kulaklı miki, burnu uzun dik kulaklı miki" şarkısı eşliğinde oynuyoruz birlikte. Çok sevdiği oyuncağı da var.Bir kez daha teşekkür ediyoruz. Dostluğunuz bizim için de gurur kaynağıdır.

    Sevgilerimle...

  8. Yerden bitme mum bacaklı mikii
    Burnu uzun dik kulaklı mikii

    Bu sevimli miki bizimkiler gibi, fesat art niyetli hain olamaz. Daha çook şey öğrenmesi gerek bu mikinin bizimkilerden.

    Bizim mikilerden biri bugün itiraf etti "hepsini fişliyoruz" diye.


    ( Bu arada epeydir yoktun ortalarda Ali kardeşcim,hayatından endişe etmeye başlamıştım:) Şükür kavuşturana)

    Sevgiler

  9. Sevgili can dost Ali;
    Ne zamandır nerelerdesin arkadaşım????Sen yok oldun sevimli miki farelerimiz Cumhuriyetimizin yıkılmaz kalelerinin her burcundan,her hasır altından, kilerden mutfaktan dosyalar tırtıklayıp tarümar ettiler ortalıkları.Bir kedi salsak ortalığa diyecektim, ama miki faremizin resmini yayınlamışsın, cemalini görünce kıyamadık ona bu sefer de.
    Ah keşke diğerleri de böyle sevimli gözükse gözümüze!Işık ve sevgiyle coğal güzel dost, sevgilerimizle.(A.S.T.C.H)
    ASTCH=hadi çözsene :))))

  10. Biz takipçilerinizi, kuvvetli kaleminize, mana yüklü paylaşımlarınıza ne kadar hasret bırakmışsınız Ali Bey!.. Yokluğunuzdan sebep yazılarınıza olan özlemimiz , eski yazılarınızın ana temalarına musallat etti bizi.Amacımız, 'acemi çaylaklığımıza' bakmadan yeniden kaleme alışımız, mutlu sonlar ekleme telaşımızdandı bilesiniz.
    Miki fareye hiç kızamıyor, kıyamıyoruz..Değil mi ki size ilham kaynağı olmuş da başarabilmiş tekrar yazmanızı,suçlanmayı değil teşekkürü hakediyor zannımızca.Esas teşekkür ise, tarafınızdan nazikçe ve olgunlukla verilmiş izninize..
    Gönlümüzde yer alıcak güzel anlatımlı yazılarınızı, kendimizi geliştirmek, zengin iç dünyanızın yansımalarıyla aydınlanmak ve sonucunda da belki birgün sizin kadar iyi yazabilmek adına, dört gözle bekliyoruz. Lütfen yazmaya devam ediniz!..
    Siz saygıdeğer blog dostumuza ve şirin karton kahramanımız
    Miki Fare'ye sonsuz sevgilerimizle..

    İstridye

  11. Sevgili Çınar Hanımefendi Kardeşim !
    Çocukluğumuzda çokça severek söylediğimiz tekerleme benzeri bir şarkıydı miki fare, senin güzel yazınla tekrarladığın gibi. Söylediğin gibi;
    her ülkenin miki faresi kendi yöntemiyle çalışıyor. Çalışıyor da ben inanıyorum ki fare fareye benziyor mu ne ?. Umarım benim çocukluğumdaki değildir bunları yapan..
    Ben de seni merak ediyordum ya. Artık Gülen le konuşup birbirimizin sesini duyma ve hal hatır sorabilme imkanını yakalarız bu vesile ile..
    Sevgiyle ...

  12. Sevgili Can Dost Sufi Tontini !
    Bak gördün mü ? Benim gidişimden olmuş hasılı her şey. Haklısın başsız kalmış bu fare kabilesi. Ortalığı dağıtıp tarumar etmişler. Ne zarar vermişler sorma. Dosyalarımı tırtık tırtık yemişler. Evdeki elektrik tesisatını kemirmişler. Anlayacağın ortalığın anasını satıp babasını elaleme damat etmişler. Ben diyorum aralarında MİKİ de var. Fare fareye çeker. Yakındır bir destur çekmek lazım bunlara.
    Sevgiyle ...

  13. Sevgili Sedef Hanımefendi !
    Yazdıklarınızı okuyunca gidip aynaya baktım, kimdir bu anlattığınız diyerek. Latif cümlelerinizin oluşturduğu sitayişle dolu yorumunuzdaki kim biz kim. Sadece karalama yapıp siz dostlar ile muhabbetten gayri bir şey değil amacımız. Kendi bloğumda mücbir sebeplerden ötürü yazmasamda yazılanlar bana ait olmaktan ziyade insanların malıdır. O yüzden izin meselesi bizim için son derece doğaldır. Hem de uzatıp alabilmeyi arzu ve hak edene helali hoş olsun, yerini bulsun.
    Yazılarımızda belli, siz de kendinizden parçalar bulmuşsunuz ki bir yarenlik hali söz konusu. İnsan insanın aynası, hakkın izniyle ondan kısa pasajlar vererek. Ne mutlu bize ne mutlu size ki aydınlanmak fiilini kullanmışsınız.
    Bu karton arkadaşı severdim de bu aralar galiba aramız açık. Bakalım kendi kendine itiraf edebilecek mi yaptıklarını merakla bekliyorum.
    Yazdığınız taltif edici yoruma teşekkür ederken bunun sizin iç güzelliğinizden kaynaklandığını belirtmek isterim.
    Saygı ve sevgiyle ...

  14. :)) hahayt bende çok severim bunu çocukluğumun çizgi filmi yahu.gelmene sevindim..sıkı yönetim müdürüm:))

  15. Sen SEN SEENN FUNDA !
    Anlaşıldı, tüm herkesi sen gaza getiriyorsun.
    Olsun olsun iyi gaza getiriyorsun. Bu sefer ceza yok, bol bol sevgi var. Hadi yine iyisin, miki fare dümeni ve şirinlik muskası vaziyetlerinden yırttın.
    SIKI İŞLER MÜDÜRÜNÜZ

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.