ŞANSLI VE STAR

4 Mart 2010 Perşembe Gönderen aysema



Yok yok Tarkan'dan bahsetmeyeceğim. Gerçi iki sözcük nedense aklıma onu getirdi. Belki de son zamanlardaki tartışmalardandır.

Neyse ben bizimkilere döneyim. Sitemizin iki köpeğinin adı bu: Star ve Şanslı.





Köpekler dosttur, bilirsiniz. Ancak bu kadarını da beklemiyordum doğrusu! Senede en fazla bir buçuk, iki ay kalıp gidiyoruz yazlıkta, ama onlar unutmuyor. Gelir gelmez yanımıza sokuluverdiler. Artık biz nereye, onlar da oraya gidiyor, yapışık ikizlere döndük. Evdeyken de kapının önünde uyuyorlar. Sanırım hayvanlar da insan arıyor. Yazın şamatasından sonraki yalnızlık, terkedilmişlik duygusuna mı dönüşüyor nedir?

İki gün önce deniz kıyısına yürümek istedik eşimle. Bu yıl yağmurlar fazla yağınca toprak suya doymuş, artık ememiyor. Her tarafta küçük gölcükler oluşmuş, geçmekte zorlanıyoruz. Sevgili köpeklerimiz önden bize yol gösteriyor, dönüp bakıyor, bekliyor, biz yürüyünce onlar da yürüyordu. Bazen fazla ilerliyorlar, sonra geri dönüp yanımıza geliyorlar. Dostluk bundan güzel ifadesini bulabilir mi?

Yağmur umarım bereketiyle gelir, ama bazı yerlerde tarlalara atılan tohumların suyun içinde çürüdüğünden söz ediliyor burda. Gerçekten de çok yağmış. Manyas Gölü'nün hiç bu kadar genişlediğine tanık olmamıştık. Deniz gibi engin bir görüntü sergiliyor. Oysa geçtiğimiz yıllarda kupkuru oluşuna üzülüyorduk. Kuş Cenneti susuzluktan kavruluyordu. Şimdi yol boyundaki tarlalar küçük göllere dönüşmüş. Her şeyin fazlası zararlı galiba.

Sözü uzattım mı yine? Dost olun, dostça yaşayın, dostluklarla çoğalın diyerek hepinize dost selamlarımı yolluyorum İzmir'den...
Etiketler:

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Onlar gercekten birer Star. Sansli olanda her iki taraf bence:))
    Allahim her seyin afetsizini versin, her seyin azida, coguda zarar, önemli olan denge. Ama Dünyanin dengesini kendi ellerimizle öyle bir bozduk ki, düzeltmeye ömrümüz yetmiyecek sanirsam. En acisi gelecek nesillerede kötü bir miras birakiyor olmamiz.
    Sevgiler, selamlar:)

  2. Etrafımız bize örnek oluşturacak şeylerle dolu değil mi? Vefa, cana yakınlık, dostluk... listeyi uzatın uzatabildiğiniz kadar.

  3. Aysema'm bir zamanlar suyumuzun olmadığından yakınılıyordu.2 senede kuraklık başlayacak Türkiye çöl olacak sloganları atılıyordu.O günlerden kısa zaman sonra barajlar doldu da taştı.Suyumuzu pazarlayacak olan su tüccarları akarsularımıza ve göllerimize göz dikmişti çünkü.Geride pazarlanmadık bir onlar kalmıştı ama başaramadılar galiba.Şimdi sesleri solukları kesildi nasılsa, sevgilerimle.

  4. Hayvanlardan öğrenmemiz gereken ne çok şey var değil mi?

    Kuraklık feryatları ve felaket senaryolarıyla çok kısa bir süre önce toplumun paranoyak edilmesi ve bunun asıl nedenleriyle ile ilgili Sevgili Sufi'yle tamamen aynı fikirdeyim. Gerçi artık alıştık, sistem aynı sitem. Basit bir grip türü için yaratılan paranoyanın nedeninin de, alınan ne olduğu belirsiz aşıları tüketmek olduğunu anladığımız gibi. Bundan sonra kurt gelse koyunları yese kimse inanmayacak 'yalancı çoban' misali.

    Sevgiler

  5. Sevgili Belgin,

    Seyyah oldum geziyorum. İstanbul, İzmir tekrar İstanbul derken yorumlara yanıt gecikti, özür dilerim. Şimdi yuvaya döndüm.
    Yorum için çok teşekkür ederim.

    Elimizdeki değerleri kaybetmeden farkına varmamız dileğiyle sevgilerimi gönderiyorum.

  6. Sevgili Erkan,

    Çok haklısınız, onlar hep etrafımızda. Yeter ki biz görelim, farkedelim ve değer bilelim.
    Teşekkürler...

  7. Sevgili Sufi'm ,

    Su hayattır, suyumuzla oynamasınlar. Geleceğin savaşları su yüzünden çıkacak diye düşünüyorum ben.

    Bu yıl gerçekten bereket yağdı. Toprak suya doydu da aç gözlülerin gözü doyar mı bilmem!..

    Sevgilerimle...

  8. Sevgili Çınar,

    Doğa kendi düzeni içinde gidiyor, düzeni biz insanlar bozoyoruz. Doğadan da hayvanlardan da çıkaracağımız çok ders var. Ancak para hırsındaki insanlar buna aldırmıyor. Tüm insanlığı para için satışa çıkarıyor. Bilmiyor ki herkesle birlikte kendisi de yok olacak. Kepenin gözü yok, para da yenilmiyor sonuçta!

    Sevgilerimle?

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.