BİR KAR MASALI BİR NUMARA OLDU

18 Ocak 2011 Salı Gönderen aysema


Hayal gibi, rüya gibi bir şey bu... Evet, evet adı masal, "Bir Kar Masalı", ama bir günde bir numaraya oturması gerçek. Anneler inanılmazı başardılar.

Anneler güçlüdür, eğitilmiş anneler daha da güçlüdür, blogcu anneler çok daha güçlüdür. Üçü, beşi bir araya gelince Süperanne moduna giriverdiler hemen.

Ben iPad bilmezdim, sayelerinde öğrendim.
Ben iPhone ve iPod touch da bilmezdim, öğrendim.

Bu çocuklar müthiş, hızlarına yetişmek olanaksız inanın. Yakından tanık olmasam bilemezdim, ama şimdi öğrendim. Hatta onların iki üç yaşındaki çocukları da bir harika. Bakar mısınız Ela Hanım 'iPad'da 'Bir Kar Masalı'nı test ediyor. İşte burada.

Ben hep diyordum, yineliyorum işte: Dünyayı kadınlara verin, bakın kiri pası nasıl da temizleyecek bir günde. Hırsızı, arsızı, uğursuzu sopasıyla kovalayacak. Kendi yemeyecek halkına yedirecek, hakça üleştirecek, kardeş payı yapacak, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyecek, yetimi öksüzü koruyup kollayacak, sokakta kimseyi aç, açık bırakmayacak, dünyaya mutluluk yağmurları yağdıracak, herkesi sevgiyle sarıp sarmalayacak...

Masal mı anlatıyorum? Bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey var. "Bir Kar Masalı" bir günde bir numara oldu. Bu blogun gücü, blogcunun gücü, blogcu annelerin gücü, kadınların gücü.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Ve Sevgili FaceBlog'daki ailem, bu konuda hepimizin haklı gerekçelerimiz olsa da biraz mahçupuz değil mi? Ne oldu, neden oldu, nasıl oldu bilemiyorum, ama gelin buna bir çare bulalım. Genç asker arkadaşımız Emrah'ın çağrısına kulak verelim, onun askerden dönüşünü birlikte şenliğe dönüştürelim. Sevgili Ali İkizkaya dostumuzun emeklerini heba etmeyelim, üç blogcu annenin başarı öyküsünden ders alalım.

Açılış nedeni farklı da olsa madem ki bizi birleştirecek bir blogumuz var, burada yazmasak da telefonda duyduğumuz seslerimiz var, bu duraklamaya bir son verelim, yeniden el ele tutuşalım.Birlik olalım, gücümüzü birleştirelim. Ne dersiniz? Var mısınız? Varsanız ses verin lütfen...

Ben varım...

Bu Yazara ve İlgili Etikete Bağlı, İlginizi Çekebilecek Olanlar



  1. Kutluyorum genç blogcu arkadaşları ve "Bir Kar Masalı" nın başarısını.

    Ben de varım. Hadi hep birlikte canlandıralım blogumuzu.

    Sevgiler

  2. Ohh ne güzel! Varan iki...
    Haftada en az bir yazı anlaştık mı?

  3. Emrah askere gitti neredeyse 2 sene olacak sizler susuverdiniz. Seslerinizi yeniden duymak bizleri mutlu edecek Aysema'm sevgilerim haneye.

  4. Adsız

    Ben de izledim gerçekten çok hoş olmuş:)
    Ve emin misiniz?:):)
    E ozaman benim melankolik yazılarım devam etsin:):)
    özledim de ya ..
    Birinin bizi silkelemesi gerekiyordu sanırım:)
    sevgiler aysema öğretmenim ve sevgili sufi:)

  5. Sevgili Sufi'm, hane halkı adına teşekkür ediyorum, sevgilerimizi gönderiyorum. Nedense sustuk bir ara, ama artık yazmaya kararlıyız. Sevgilerimle...

  6. Sevgili Asyaselda, haklısın birinin bizi silkelemesi lazımdı, Emrah kardeş bunu yaptı. Ali İkizkaya'da çok emek verdi. Evet evet yazılar devam etsin. Sevgiler...

  7. Sevgili Aysema Hocam !
    Ben daha öncede yazmıştım.. Benim çocukluğumda Hoca Hanımlar vardı, Hoca Hanım lafının içini doldurabilen ağırlıkta ve asalette. Sizden O hoca Hanımlardan birisisiniz.
    Aramızda bir Çınar Hanımefendi var ki kendisine çocuk edebiyatı ile ilgili yazmasını hep ifade etmişimdir, yazınıza konu hadise gibi onlarcasına metin yazabilir.. Çocuk Edebiyatı yazan o kadar az ama o kadar önemliki..
    Birlikte olunca herşey güzelleşiyor.. Yalnız yemenin, okumanın, şarkı söylemenin ve hasta olmanın keyfimi olur ?..
    Sayımıza göre 1.5 ayda bile bir yazı kişi başı kurtarır.. Bizde bundan fazlası var.. İnşallah Emraın hayat dolu ısrarı meyvelerini verir.. Onu hayat sevinci her yana dağılır.
    Seviyle...

  8. Ben çok özür dilemek istiyorum. Üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmediğim özeleştirisini yapıyor ve aysema öğretmenimin faceblog ailemiz dediği, tarafımdan da aynen böyle algılanan arkadaşlarımın bu özrü kabul etmelerini diliyorum.

    Yaşasın Kardan Masallar..

  9. Sevgili Ali İkizkaya,
    Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
    Hadi o zaman yazmaya devam. Herkese kolay gelsin.
    Sevgilerimle...

  10. Sevgili Gülen,
    Hepimiz biraz mahcubuz bu konuda. Sevgili Emrah kardeşimizin hatırına kısa da olsa arada yazmakta yarar var.
    Sevgilerimle...

Yorum Gönder

İnsana Dair ve İnsanca Her Türlü Halin ve Yorumun Üstünlüğüne, Biricikliğine İnanıyorsanız. Lütfen Siz de Paylaşın.